Verder met je leven


Verder met je leven

1895718975

Verder met je leven
In een leven kan het gebeuren dat je een fikse tegenslag krijgt te verduren. Dat kan lichamelijk zijn maar ook geestelijk. Dergelijke tegenslagen verwacht je nooit en je schrikt als er iets gebeurd. Het is dan van het grootste belang dat je om kunt gaan met die tegenslagen. Je moet verder maar dat is niet altijd makkelijk.

De steun van je omgeving
Bij een tegenslag zul je snel in de gaten krijgen op welke mensen in je omgeving kunt steunen. Maar daar is wel een voorwaarde aan verbonden. Die mensen in je omgeving moeten wel op de hoogte zijn van je tegenslag of tegenslagen. Daarin is openheid een eerste vereiste.

Het heeft geen zin om tegenslagen in je eentje te verwerken want dat bespoedigd het proces echt niet. Een hand op je schouder, letterlijk of figuurlijk, kan wonderen doen in je proces om de tegenslagen het hoofd te bieden.

Zelf professionele hulp zoeken
Om je leven weer op te pakken na een tegenslag kun je op zoek gaan naar professionele hulp. Het voordeel daarvan zal zijn dat die professionele hulp op wat meer afstand staat en je je verhaal dan misschien beter kwijt kunt. Zeker als je je eigen omgeving niet wilt belasten met je zorgen kan deze professionele hulp uitkomst bieden.

De therapieën
Een tegenslag kan vaak jaren doorwerken en steeds opnieuw een rol gaan spelen in je leven. Het is heel lastig om steeds maar weer te worden geconfronteerd met die tegenslag uit het verleden. Maar hoe moet je hier nu mee omgaan? Er zijn een groot aantal therapieën die je kunnen helpen om je geest de goede kant op te krijgen in moeilijke tijden. Niet elke therapie is voor jou geschikt maar er zal er altijd wel een zijn die helemaal bij je past.

Veel gestelde vragen:

 

Bekijk ook de volgende pagina’s over gezondheid