Scheidingsmelding


Scheidingsmelding

Ongelukkig in huwelijk

Het huwelijk is niet meer wat je ervan had verwacht. Je voelt je steeds meer ongelukkiger in het huwelijk zelf. Je wilt van het ongelukkige gevoel af. Een leven lang ongelukkig zijn in een relatie die ongetwijfeld voor uw partner ook niet prettig zal zijn? Of een kans op een beter leven zowel voor uzelf als voor degene met wie u al die jaren heeft gedeeld? Wanneer u eenmaal toe bent aan een scheiding kunt een scheidingsmelding indienen.

Het eerste verzoek
Een scheidingsmelding is in principe een verzoek tot scheiding. U meldt daadwerkelijk bij de gemeente dat u wilt gaan scheiden waarna al het papierwerk in orde gemaakt moet worden. In dit stadium kunt u er ook voor kiezen om apart of gezamenlijk een advocaat in te schakelen.

De scheiding wordt officieel aangevraagd

Daarnaast is dit de periode waarin u alle documentatie op gaat stellen dat het tijdens en na de scheiding zo goed mogelijk moet doen gaan verlopen. Waar het op neer komt is dat een scheidingsmelding het begin is van het traject. Een officieel verzoek tot scheiding bij de instanties die het uiteindelijk voor u en uw ex-partner officieel zullen gaan maken in de ogen van de wet.