Kan ik scheiden met subsidie?


Kan ik scheiden met subsidie?

Kan ik scheiden met subsidie?
Scheiden is geen kosteloos proces.  Het is daarom belangrijk om van tevoren goed naar uw eigen financiële plaatje te kijken alvorens u zomaar facturen gaat betalen. De reden waarom een scheiding plots hoog in de kosten kan oplopen is de vorm ervan. En het verloop uiteraard.

Scheiden kan duurder uitpakken bij vechtscheiding 

Koppels die prima op eigen initiatief kunnen scheiden zonder tussenkomst van een derde partij zijn vaak veel goedkoper uit dan anderen. Stelt u zich maar eens voor wat het zou kosten als u een advocaat in zou schakelen en vervolgens een ellenlange juridische strijd aan zou moeten gaan met uw ex-partner. Dat gaat hoog in de kosten lopen.  Ook een mediator is niet bepaald goedkoop alternatief.

Financieel niet breed? Subsidieregeling

Hoewel een mediator altijd beter te betalen is dan een advocaat kan dit ook een pittige zijn voor hen die al in de bijstand zitten bijvoorbeeld. Om u een beetje zorgen te ontnemen heeft de overheid echter wel een subsidieregeling in werking gesteld voor de koppels die willen scheiden maar het financieel niet heel erg breed hebben.

Hoe hoog is de subsidie?
Deze subsidie mogelijkheid is aan te vragen via de Raad voor Rechtsbijstand. Deze kijken vervolgens of u voor subsidie in aanmerking komt.

Om de subsidie hoogte te bepalen wordt gekeken naar wat u verdient en wat uw huidige vermogen is. Ook zal gekeken worden naar dat van uw ex-partner. Scheiden is niet goedkoop en daarom is het belangrijk dat u van te voren goed bent voorbereid op alle mogelijke kosten.

Raadpleeg uw eigen gemeente, het internet en zoek naar een goede en meest passende manier voor uw scheiding om niet te hoge kosten te krijgen.