Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?


Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?

Wat zijn de voordelen van mediation als ik ga scheiden?
Als u eenmaal hebt besloten om te gaan scheiden komen er heel wat andere zaken bij kijken. Zo kan het van belang zijn dat u en uw ex-partner hulp nodig hebben bij het uit elkaar gaan. Een scheiding is behoorlijk wat papierwerk en het is lang niet voor iedereen even gemakkelijk om allemaal goed geregeld te hebben. Daarom is er gelukkig hulp beschikbaar.

Mediator is een neutrale partij 

Iemand die goed kan helpen bij een echtscheiding is en mediator. Deze mensen zijn officieel getraind en geschoold in het bijstaan in dit soort zaken. Zij zijn een neutrale derde partij die naar beide partijen zullen luisteren en zullen proberen hieruit een goede uitkomst te halen voor beiden.

Goed geregeld scheiding versus vechtscheiding 

Het kan het verschil maken tussen een goed geregeld en eerlijke scheiding en een vechtscheiding waarbij u elkaar tegenover de rechter weer ziet. Simpel gezegd, een mediator zal in den beginselen al beter zijn voor de relatie tussen u en uw ex-partner.

Kosteloos voordeel
Een ander voordeel dat u op kunt doen met een mediator is in het kader van kosten. Een mediator kost beduidend minder dan een reguliere advocaat en zal daardoor ook een stuk beter betaalbaar zijn. Dit kan ook van belang zijn wanneer u in scheiding ligt, simpelweg omdat het niet een van de meest bevruchtende periodes zal zijn om financieel gewin te zien.

Een madiator hanteert een eigen tarief 

Een mediator hanteert eigenlijk een eigen tarief, u kunt dus zelf in overleg gaan met de mediator om de uiteindelijke prijs af te spreken. Over het algemeen zijn de voordelen van mediation talrijk, maar wat het vooral met zich meebrengt is meer overzicht en rust. Dat geeft voor veel mensen al de doorslag om van mediation gebruik te maken.