Wat kunt u doen voor uw gezondheid?


Wat kunt u doen voor uw gezondheid?

Wat kunt u doen voor uw gezondheid?
Scheiden kan een bittere pil blijken voor velen. Het is lang niet altijd even gemakkelijk om uit elkaar te gaan en het is vaak genoeg gebleken dat mensen er best onder kunnen lijden wanneer ze uit elkaar gaan. Om u een beetje op weg te helpen tijdens de scheiding en ervoor te zorgen dat u er niet te hevig onder lijdt, kunt op voorhand al zoeken naar hulp.

Via de gemeente en anders de zorgverzekeraar

Er bestaan allerlei vormen van psychische hulp die er speciaal op zijn gericht om gedurende deze periodes te helpen. Via de gemeente kunt u allerlei vormen van hulp vinden. Mocht de gemeente hier helaas geen antwoord op hebben dan wordt u aangeraden om het via uw zorgverzekeraar te spelen. Zij hebben een breed netwerk van hulpdiensten.

Ga iets leuks doen
Wanneer u in een scheiding ligt zult u merken dat uw energie wat sneller op gaat dan gebruikelijk. Het vraagt namelijk erg veel van de geestelijke inspanning, zo’n proces. En dat moet u natuurlijk zo goed mogelijk weten te leiden.Daarom is het belangrijk om voor uzelf een rooster aan te maken. Bepaal zelf wanneer u waaraan werkt en ga daarbuiten ook heel wat anders doen. Verzet uw gedachten. Zak niet weg in al het papierwerk. Dat kan funest zijn voor zelfs de meest levendige geest.

Ga buitenhuis iets leuks ondernemen 

Probeer buitenhuis iets te gaan doen. Ga lekker wandelen, sporten of met vrienden op stap. Het is gebleken dat het beste helingsproces wordt ingezet wanneer we leuke dingen doen. Laat je niet tegen houden door lusteloosheid of desinteresse maar ga in op die ene leuke uitnodiging naar de leuke feestje. Wellicht helpt het enorm.