Voordelen van mediation


Voordelen van mediation

Mediation als houvast
Een scheiding met alles war er bij komt kijken heeft veel invloed op je emotionele toestand. Tegelijkertijd moet je allerlei praktische zaken regelen. Aan de ene kant moet je nuchter bepaalde zaken aanpakken terwijl je aan de andere kant nog in het verwerkingsproces zit. Dat dubbele gevoel kan een goede afhandeling van een scheiding in de weg zitten. En dat kan later voor onenigheid zorgen die misschien achteraf niet nodig was.

Zelf alles regelen
Natuurlijk kun je zelf alles regelen. En eigenlijk gaat dat in veel gevallen best goed. Zeker als er kinderen geen rol spelen en als er vrijwel geen of weinig vermogen is. Als beide voormalig echtelieden dan ook nog eens beide er van overtuigd zijn dat een vlotte afhandeling in beider belang is kan een scheiding makkelijk en soepel verlopen.

Voordelen van een mediation
Op het moment dat kinderen en geld wel een rol gaan spelen in de afwikkeling van de scheiding moet je eigenlijk wel iemand inschakelen die op gepaste afstand de beste regelingen kan bepalen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je ex-partner. Hoe beter de scheiding in de basis is geregeld hoe minder vervelende situaties achteraf zullen voorkomen. Een mediator kan dat allemaal goed bepalen en vastleggen. En dat is dan het grootste voordeel, je weet zeker dat je later geen spanningen zult krijgen met je ex-partner omdat iets niet goed is geregeld.

Die rol van de mediator
Die rol van die mediator gaat verder dan je denkt. Echt alle zaken die met een scheiding te maken hebben komen op tafel. Ook zaken waar je nu misschien niet aan denkt maar die later wel van belang kunnen zijn, denk hierbij aan pensioenen. De mediator leidt dit hele proces in goede banen en neemt beide ex-partners heel veel zorgen uit handen.

Veel gestelde vragen:

Bekijk ook de volgende pagina’s over mediation