Co-ouderschap, hoe gaat dat?


Co-ouderschap, hoe gaat dat?

Co-ouderschap, hoe gaat dat?
Om te zorgen dat de kinderen tijdens en na de scheiding zo goed mogelijk worden opgevangen kunt u het beste van tevoren weten wat de middelen en wegen zijn die u en uw partner kunnen bewandelen na een scheiding. Een meest gekozen en moderne vorm hiervan is co-ouderschap. Hierbij wordt in goed overleg besproken wie van de ouders verantwoordelijk is voor welke financiële uitgaven met betrekking tot het kind.

Eerlijke verdeling
Bij een scheiding zijn de ouders verplicht de kosten te betalen van de verzorging en opvoeding van de kinderen. Wanneer co-ouderschap in het spel is, is er een eerlijkere verdeling en bovenal gelijk in bij wie het kind wanneer tijd doorbrengt. Co-ouders verdelen ook de kosten, waar de traditionele wegen vooral spreken van alimentatie vanuit de vaders’ kant. Belangrijk hierbij is dat u van tevoren afspreekt welke kosten door wie betaalt worden. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld meebetaalt aan de dure smaak van uw ex-partner.

Vakanties en uitstapjes 

Vakanties en uitstapjes worden over het algemeen aangeraden om buiten de verdeling te houden. Het is belangrijk dat u bij co-ouderschap eerlijkheid en gelijkheid bovenaan stelt. Het komt namelijk vaak zat voor dat de relatie tussen zowel ex-partners als tussen ouder en kind hierop spaak kan lopen. En dat is uiteraard voor iedereen, altijd, even vervelend.