Wat is een vereveningsgerechtigde?


Wat is een vereveningsgerechtigde?

Wat is een vereveningsgerechtigde?
Bij het verdelen van het pensioen na een scheiding komen er veel nieuwe termen kijken. Zo is er de vereveningsplichtige, degene die verplicht wordt gesteld om de opgebouwde rechten op pensioen te verdelen met de ex-partner. Maar er is ook de vereveningsgerechtigde, de persoon aan de andere kant van alle trammelant.

Het is wederom een zaak met betrekking tot scheiding die de nodige aandacht verdient. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u merkt dat uw partner de kostwinner was in het gezin. Wellicht heeft uzelf helemaal niet tot weinig pensioen opgebouwd. Dit kan u in een nadelige positie brengen.

Voorkom een financieel gat
Om te voorkomen dat u in een financieel gat valt heeft de wet er iets op bedacht om mensen hier tegen te beschermen. Dit is namelijk de verevening van het pensioen, waarbij mensen het pensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk moeten verdelen onder elkaar.

Wanneer blijkt dat uw ex-partner zijn rechten op pensioen moet delen met u, dan maakt dat u de vereveningsgerechtigde. Al met al niet een zeer slechte zaak maar het wordt aangeraden om hier ook zeker een advocaat naar te laten kijken. Iemand die de weg kent met de wet en daarnaast ook de boel kan vastleggen voor u.