Hoeveel is het kindgebonden budget?


Hoeveel is het kindgebonden budget?

Hoeveel is het kindgebonden budget?
Het kindgebonden budget is een bijdrage van de Sociale Verzekeringsbank, die u ontvangt na bepaling van de Belastingdienst. Normaliter verloopt de correspondentie hierover vanuit de Sociale Verzekeringsbank. Er wordt contact met u opgenomen waarna de Belastingdienst bepaalt of u recht hebt op het kindgebonden budget.

Geen bericht gehad? Neem dan zelf contact op

Toch komt het ook voor dat mensen zelf geen bericht ontvangen maar wel van mening zijn dat het kindgebonden budget behoren te ontvangen. In dit geval wordt u te allen tijden aangeraden om zelf contact op te nemen en het kindgebonden budget aan te vragen. Er zijn na een scheiding echter andere regels die het kindgebonden budget kunnen doen oplopen naar een ander bedrag.

Factoren bepalen
Wanneer u een alleenstaande ouder bent kunt u jaarlijks maximaal €3.050 ontvangen aan kindgebonden budget. Dit is echter afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Na een scheiding waarbij één van de voormalig partners de broodwinnaar was komt het vaak voor dat één van de twee niet direct werk kan vinden. Het extra bedrag vervangt hier dan de aanvulling op de minimumuitkeringen die u kreeg van uw gemeente, de Sociale Verzekeringsbank en UWV. Wat de Belastingdienst echter te allen tijden aanraadt is om zelf contact te zoeken wanneer u niet vanzelf bericht krijgt.