Wat moet ik regelen voor de kinderen als ik ga scheiden?


Wat moet ik regelen voor de kinderen als ik ga scheiden?

Wat moet ik regelen voor de kinderen als ik ga scheiden?
Een scheiding valt iedere betrokken partij zwaar, al is het enkel al om het papierwerk dat er geregeld moet worden. Wie het vaak nog het zwaarst valt zijn de kinderen. Als derde partij hebben zij vaak geen zeggenschap in de persoonlijke en relationele beslissingen van de ouders maar zijn zij evengoed de dupe van de rompslomp die hieruit ontstaat.

Alle randzaken
Belangrijke zaken die beide ouders behoren te regelen voor het kind zijn onder andere alles wat met school te maken heeft. Blijft het kind dezelfde school bezoeken of verhuizen beide ouders ver bij de voormalige woning vandaan? Wat zal er in de toekomst bepaald worden wanneer het kind een keuze moet maken voor de middelbare school? Een andere regeling die getroffen moet worden voor de kinderen is een omgangsregeling. Wanneer ziet het kind welke ouder en hoe lang? Hoe worden de vakantiedagen en feestdagen verdeeld?

Biedt aller tijden veiligheid

Een kind heeft bovenal behoefte aan veiligheid, vertrouwen en duidelijkheid. Als ouder is het uw verplichting deze zo goed mogelijk te verschaffen voor uw kind. Als u hier niet toe in staat bent wordt aangeraden contact op te nemen met een advocaat of hulporganisatie die daarbij van dienst kan zijn. Onthoud te allen tijden dat het belang van het kind voorop staat en zowel u als uw ex-partner niet de enige zijn die in scheiding liggen.