Wat kost mediation?


Wat kost mediation?

Wat kost mediation?
Veel stellen vinden het direct na een scheiding heel erg moeilijk om met elkaar te spreken en zeker als de reden van de scheiding een negatieve is, kan het voor het herstelproces juist beter zijn om elkaar tijdelijk niet te zien of spreken. In dit geval is een mediator, een neutrale derde partij welteverstaan, een handige uitweg zijn.

Over het algemeen geldt dat mediation aanzienlijk minder kost dan de gang naar de rechter of het in de arm nemen van een advocaat. Het is een zeer kostenbesparende manier om toch gezamenlijk tot een overeenkomst te komen.

Verschillende conflicten
De conflicten waar mediation voor ingezet kan worden zijn uiteenlopend. Veel bedrijven raden twee tot vijf gesprekken aan om tot een uiteindelijke overeenkomst te komen. Daarnaast zijn er ook twee zijwegen om de kosten van de mediation te laten dragen.

Raad voor rechtsbijstand

Zo is er de subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand kan er betaling  geschieden door middel van de betaling door de rechtsbijstandverzekering. Bij laatst genoemde is het wel belangrijk om even de polisvoorwaarden na te gaan en te controleren of de kosten kunnen worden gedekt.

Samenwerking bespaart geld

Over het algemeen kunnen de kosten van mediation laag worden gehouden mits beide partijen gewillig zijn om dit pad te bewandelen. Om dit vast te stellen is goed overleg nodig. Probeer dit uit te vogelen alvorens u en uw ex-partner drastische stappen gaan ondernemen.