Wat is duurzame ontwrichting?


Wat is duurzame ontwrichting?

Wat is duurzame ontwrichting?
Hoe men het ook draait, er moeten redenen gegeven kunnen worden voor een beslissing als een echtscheiding. Het is er namelijk eentje van een behoorlijk formaat. Om ervoor te zorgen dat u straks duidelijk en helder hebt opgetekend waarom u wilt scheiden vraagt de rechter altijd om de duurzame ontwrichting. Dit is niets anders dan een luxe term voor de grond voor echtscheiding.

Reden van echtscheiding 

En deze kan van alles zijn. Stel, uw huwelijk is al jaren liefdeloos en u bent toe aan een leven waar u wel gelukkig kunt zijn. Of dat uw partner een affaire heeft gehad en dat dit funest blijkt te zijn voor uw huwelijk. Er zijn zelfs erge gevallen waar sprake is van huiselijke mishandeling, wat voor de rechter uiteraard een duidelijke duurzame ontwrichting is.

Gegronde reden tot echtscheiding 
Wat ook komt kijken bij duurzame ontwrichting, en waarom het zo belangrijk is dat men dit op orde heeft, is dat deze duurzame ontwrichting bewezen moet kunnen worden. U moet dus een gegronde reden hebben om te scheiden.

Het komt namelijk ook wel eens voor dat de tegenpartij weigert deze duurzame ontwrichting te accepteren of erkennen. Dan zult u met tegenargumenten moeten komen om de duurzame ontwrichting te bewijzen. Dat geldt ook wanneer de andere echtgenoot wegens geestesstoornis in een inrichting verblijft.