Mediation bij scheiden


Scheiden is een heftige gebeurtenis. Er komt veel kijken bij het uit elkaar gaan, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn. Het is dan ook belangrijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Een mediator kan hierbij helpen.

Een mediator begeleidt jullie tijdens de scheiding en zorgt ervoor dat alle belangrijke punten besproken worden. Zo weet je zeker dat er niks over het hoofd wordt gezien en dat alles goed geregeld is.

Mediation is een verstandige keuze, zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Want uiteindelijk willen jullie toch allebei het beste voor hen. Door mediators te laten bemiddelen kunnen jullie op een respectvolle manier met elkaar communiceren en de scheiding zo soepel mogelijk laten verlopen.

Ga dus niet zomaar aan de slag, maar neem eerst even rustig de tijd om alles te overdenken. Wanneer je er klaar voor bent, kan een mediator jullie helpen bij het scheiden op een verstandige manier.

Tot slot:

Een mediator is een onafhankelijke derde partij die ervoor zorgt dat de communicatie tussen twee personen soepel verloopt. Mediation bij scheiden is dus een verstandig idee, want zo weet je zeker dat alle belangrijke punten besproken worden. Neem dus rustig de tijd om alles te overdenken en maak dan een verstandige keuze.

Veel gestelde vragen:

Bekijk ook de volgende pagina’s over mediation