Wat houdt het pensioen in?


Wat houdt het pensioen in?

Wat houdt het pensioen in?
Gedurende het leven van iedere Nederlandse staatsburger wordt er tijdens het werk van alles aan premies ingehouden op het loon. Eigenlijk vanaf het moment dat u uw eerste baantje al had. Die premies zijn zeer breed omvattend, maar waar het eigenlijk op neer komt is dat je met ieder baantje alvast spaart voor je pensioen. Je pensioen is een speciale spaarrekening voor je oude dag, om van te genieten wanneer je de AOW-leeftijd eenmaal hebt bereikt. Of misschien zelfs daarvoor al.

Werken wel of niet tot je AOW leeftijd?

Let op, het is niet verplicht om door te blijven werken tot je AOW gerechtigd bent. Toch kiezen veel mensen daar wel voor omdat ze een zo goed mogelijk pensioen op willen bouwen. Wanneer je pensioen namelijk groter is, heb je meer ruimte om leuke dingen te doen. Stel je eens voor dat je lekker kunt gaan overwinteren op een warm tropisch eiland of dat je eindelijk die mooie vakantie kunt maken waar je al jaren over droomt.

Actief nadenken
Je pensioen is iets waar steeds minder jonge mensen actief over na denken. Ze zitten dermate in het hier en nu dat er simpelweg niet meer genoeg aandacht is voor iets wat voor velen van hen pas over vijftig jaar is. En dan valt het nog te bezien of er ook daadwerkelijk iets veranderd is aan de AOW-leeftijd. Doemdenkers van dit moment verwachten dat de AOW-leeftijd nog veel verder zal stijgen en uiteindelijk de zeventig zal passeren. Op het moment is de AOW leeftijd 67 jaar en 3 maanden.