Belangrijk om te weten


Belangrijk om te weten

1356728651348-175

Goed de scheiding ingaan
Hoe merkwaardig deze zin ook klinkt er zit een grote kern van waarheid in. Het hele echtscheidingsproces is een heftige en emotionele periode. Veel zaken moeten worden geregeld terwijl je zelf nog bezig bent met de verwerking van alles wat op je is afgekomen en wat nog op je af komt. Je zoekt houvast in deze turbulente tijd maar waar vind je dat houvast.

De mediator als baken
Een echtscheiding hoeft geen vechtscheiding te zijn maar toch voel je dat je iets zoekt dat als baken kan dienen. De mediator zal dat baken zijn omdat de mediator heel goed aanvoelt dat een scheiding meer is dan een stapel papieren. Juist die emotionele beladenheid van een echtscheiding kan een mediator terugbrengen  naar een niveau waarop gesprekken en afspraken mogelijk zijn.

Het baken voor beide partners
Het is zo fijn om je verhaal te kunnen doen tegenover iemand die luistert en aanvoelt wat precies die dingen zijn waar je tegenaan loopt. Voor beide ex-partners is een mediator het luisterend oor maar de mediator kan ook ontstane geschillen oplossen door beide ex-partnets dichter tot elkaar te brengen. In het proces van echtscheiding is begrip elkaar heel belangrijk.

Echtscheiding en perspectief
Een echtscheiding is de afsluiting van een belangrijke periode in je leven. Natuurlijk zullen er minder leuke kanten aan het huwelijk hebben gezeten anders zou er geen echtscheiding plaats hebben vinden. Maar die afsluiting biedt ook perspectief.

Omdat het leven doorgaat moet je alles wel goed op de rit hebben voor jezelf zodat je onbevangen die toekomst aandurft. Het is heel prettig dat een mediator je op die trein kan zetten. Daarna moet je het zelf doen maar als je weet dat de trein op het goede spoor rijdt is het een stuk makkelijker.

Veel gestelde vragen:

 

Bekijk ook de volgende pagina’s over gezondheid