Jurist


Als je in een scheiding zit, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer vooruit. Daarom is het verstandig om een goede jurist in de arm te nemen. Wanneer je gaat scheiden, kun je kiezen uit verschillende soorten juridische diensten. Zo zijn er scheidingsjuristen die zich alleen bezighouden met de administratieve afhandeling van de scheiding. Weer andere juristen helpen ook bij het onderhandelen over de financiële en emotionele kwesties die gepaard gaan met een scheiding.

Wat is een jurist

Een jurist is een persoon die rechtsgeleerdheid aan de universiteit heeft afgerond. Een jurist heeft de nodige kennis van het rechtssysteem. Een jurist behartigd uw juridische belangen. Daarnaast kan een jurist uw juridische kwestie tot een goed mogelijke einde proberen te brengen. Een mediator kan van oorsprong jurist zijn. Om mediator te worden zal hij dan een extra opleiding/ cursus moeten worden.

Het verschil tussen een jurist en advocaat?

Een jurist heeft net zoals een advocaat rechtsgeleerdheid aan de universiteit gestudeerd en afgerond. Echter is een advocaat verder gaan studeren en heeft daarnaast een beëdiging om als advocaat te werken gekregen. Zowel een jurist als een advocaat kan de rol van mediator vervullen. In de meeste gevallen volgen zij daarvoor een extra opleiding/ cursus voor om de titel ‘mediator’ te krijgen.