Scheidingsbemiddeling


Scheidingsbemiddeling

Vechtscheiding

Een scheiding brengt heel wat emoties met zich mee, en lang niet enkel emoties waar men blij of opgelucht van raakt. In tegendeel zelfs, het is vaker dan niet een bulk aan negatieve emoties dat op komt borrelen en het wil in sommige gevallen zelfs zo lelijk lopen dat beide partijen er niet samen uit komen. Om te voorkomen dat er nare vechtscheidingen ontstaan kunnen koppels ook aan de bel trekken. Maar wanneer zou u dat nou moeten doen? Wanneer gaat het voor u te ver en denkt u het niet langer aan te kunnen?

 Scheidingsbemiddeling

Een vechtscheiding kenmerkt zich vooral door het inschakelen van een eigen advocaat en te vechten voor wat men zich toe-eigent. Maar voordat het eenmaal zover is kunt u wellicht nog proberen een andere weg te bewandelen met uw ex-partner. Namelijk die van scheidingsbemiddeling. Bij scheidingsbemiddeling komt er een derde, neutrale partij bij kijken die u en uw ex-partner gaat helpen om kalm en zo eerlijk mogelijk door de scheiding heen te komen. Deze mensen zijn getraind in hun vak en begrijpen dat er heel wat los komt met zo’n beslissing.

Scheidingsbemiddeling is bedoeld voor beide partijen 
Daarnaast zijn het mensen die naar beide kanten luisteren. Ze gaan voor een goed compromis en zullen zich eraan toe wijden om u en uw ex-partner zo goed mogelijk uit elkaar te laten gaan. Nu staat hierbij voorop dat uzelf hier natuurlijk ook akkoord mee gaat.

Bemiddeling gaat altijd gepaard met de welwillendheid van beide partijen en de bereidheid om concessies te doen. Maar het kan uiteindelijk heel wat stress, geld en tijd schelen dan wanneer u een advocaat inschakelt. Scheidingsbemiddeling komt bijvoorbeeld in de vorm van een mediator, iemand die ook een scheiding aan kan vragen voor u zodat u niet teveel papierwerk hoeft te regelen in deze toch al zeer moeilijke tijd.