Kan ik een vergoeding krijgen voor persoonlijke begeleiding van mijn kinderen als ik ga scheiden?


Kan ik een vergoeding krijgen voor persoonlijke begeleiding van mijn kinderen als ik ga scheiden?

Kan ik een vergoeding krijgen voor persoonlijke begeleiding van mijn kinderen als ik ga scheiden?
Jeugdhulp komt in allerlei vormen voor. Over het algemeen wordt dit vanuit de gemeentes geregeld en daarom is het belangrijk om u zich daarover bij het gemeentehuis te laten informeren. Wanneer u gaat scheiden is dit namelijk zeer pijnlijk voor uzelf en de kinderen.

In sommige gevallen wil dit er zelfs toe leiden dat er schade ontstaat bij de kinderen die u niet in uw eentje op kunt lossen. Om u hierbij te helpen en u een gevoel te geven van welke richting u op kunt gaan, is er natuurlijk professionele hulp beschikbaar.

Therapeuten 

Zo zijn er therapeuten en dergelijken die gespecialiseerd zijn in dit soort zaken en u ongetwijfeld kunnen helpen met de zorg van uw kinderen. Maar zoals uzelf ongetwijfeld ook weet komt zorg met enige kosten en die kosten lopen voor sommigen te hoog op. Zo gaat het ook met de persoonlijke begeleiding van uw kinderen ten tijden van een scheiding.

Handel naar wensen kind
Echter, volgens de wet is de vergoeding voor persoonlijke begeleiding van uw kinderen niet verplicht voor gemeenten. Deze mogen zelf bepalen in welke vormen ze jeugdhulp aanbieden. Mocht uw kind nu echt heel veel moeite en last ondervinden tijdens de scheidingsperiode dan kunt u de gemeente vragen of er persoonlijke begeleiding beschikbaar is.

Andere vormen van jeugdhulp

Wellicht een andere vorm  van jeugdhulp die passend is. Wanneer uw gemeente u hierin niet bij kan staan dan kunt u vaak nog terecht bij uw zorgverzekeraar. Deze zijn vrij te bepalen welke vormen van jeugdhulp ze aanbieden in een aanvullend zorgpakket. Zo kan er ook een zorgpakket zijn voor jongeren met psychische problemen. Laat uzelf goed infomeren over dit soort zaken en wacht niet af tot het een keertje te laat gaat zijn.